Bestuur LTO Glaskracht brengt stemadvies uit aan leden

vrijdag 14 november 2008 12:39

Het bestuur van LTO Glaskracht heeft, mede naar aanleiding van het debat op 6 november jl., een stemadvies aan de leden uitgebracht met het oog op de waterschapsverkiezingen.
De lijsttrekker van de ChristenUnie, Pieter Jan Hofman, wordt door het bestuur aanbevolen als lid van het algemeen bestuur voor het Hoogheemraadschap van Delfland.

 De afdeling Westland van LTO Noord Glaskracht behartigt de regionale belangen van alle glastuinders die lid zijn van LTO Noord Glaskracht in de gemeenten Westland, Midden-Delfland en deelgemeente Hoek van Holland.

Stemadvies waterschapsverkiezingen 13 t/m 25 november.
 De uitkomsten van het debat hebben meegewogen bij het stemadvies dat het bestuur van LTO Glaskracht Westland aan haar leden heeft meegegeven voor de waterschapsverkiezingen. Voor deze verkiezingen is het niet meer mogelijk dat personen zich op individuele titel kandidaat stellen. Dat kan dit keer alleen nog maar met een lijst en een programma.Deze keer doen in dit nieuwe systeem 13 partijen mee aan de verkiezingen en maar liefst  124 kandidaten. De zetels worden verdeeld op basis van het aantal stemmen dat een lijst heeft gehaald.Uitzondering hierop zijn kandidaten die met voorkeursstemmen zijn gekozen, zij gaan voor als het om het verdelen van de zetels gaat. Om ervoor te zorgen dat voldoende kandidaten uit het Westland en met begrip voor het glascluster een zetel krijgen, worden voorkeursstemmen erg belangrijk. Daarvoor moet een kandidaat minimaal 25 procent van de kiesdeler halen. Om die reden roept LTO Glaskracht Westland dan ook al haar leden en andere Westlanders op om te stemmen.

Het bestuur van LTO Glaskracht Westland beveelt daarbij de volgende kandidaten aan:

  • VVD (lijst 4): Pleun van der Ende uit De Lier
  • Algemene Waterschaps Partij (lijst 5): Jaap van Dam uit Maasland
  • CDA (lijst 11): Cees Kuijvenhoven uit Hoek van Holland (kandidaat 5)
  • Christenunie (lijst 13): Pieter-Jan Hofman uit 's-Gravenzande (lijsttrekker)

« Terug

Reacties op 'Bestuur LTO Glaskracht brengt stemadvies uit aan leden'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.