“PASSIE VOOR WATER” een Verkiezingsavond in Vlaardingen.

20190308vlaardingen.jpegvrijdag 08 maart 2019 21:52

Woensdagavond 6 maart 2019 was er door de ChristenUnie en de SGP in verband met de verkiezingen voor de Provincie Zuid-Holland en het Waterschap Delfland in Zorgcentrum “Uitzicht” in Vlaardingen een Verkiezingsavond belegd.

Namens de ChristenUnie Zuid-Holland sprak hier Ruud van Harten. Voor de ChristenUnie-SGP Delfland sprak Harm Roeten. 

Peter van den Berg de nr. 4 van de SGP-lijst voor de Provinciale Staten was helaas verhinderd. Zijn presentatie over “de 7 speerpunten van lijst 7” werd door William Anker en Erik van Pienbroek (beide van SGP Vlaardingen) keurig uitgewerkt en toegelicht.

Daarna was Ruud van Harten aan de beurt. Aan de hand van het thema DURFT van het verkiezingsprogramma van de ChristenUnie Zuid-Holland werd duidelijk waar de ChristenUnie Zuid-Holland voor gaat!!

Met behulp van het thema “PASSIE VOOR WATER” werd door Harm Roeten het Verkiezingsprogramma van de ChristenUnie-SGP Delfland uit de doeken gedaan. Dit mede aan de hand van de 10 speerpunten uit genoemd programma. 

Daarna werd door Harm de lange, warme en droge zomer van 2018 gememoreerd. Hoe is het Waterschap Delfland daarmee omgegaan en hoe kregen we via de aangrenzende Waterschappen en uit het Brielse-meer toch voldoende zoetwater aangeleverd om de droogte en de dreigende verzilting het hoofd te bieden.

Vervolgens kwam het op het andere uiterste: wateroverlast door hoosbuien. Dat we ons daarop in Delfland moeten voorbereiden is wel duidelijk. Een innovatief middel is bijvoorbeeld de inzet van de zogenaamde “Rainlevelr” bij hoosbuien. Hierbij worden Waterbassins van tuinders in ons gebied ingezet. En het aantal tuinders wat meedoet blijft groeien.

Daarna was er, voor de naar schatting 40 aanwezigen, na de pauze aan de hand van een aantal stellingen ruimte om te discussiëren met de inleiders.
Rond 22 uur werd deze mooie politieke avond afgesloten.

Klik op deze link voor ons verkiezingsprogramma.
Klik op deze link voor uitleg over de Rainlevelr.

« Terug