We zijn weer begonnen!

wateroverlast_delft2zaterdag 16 september 2017 14:49

We zijn weer begonnen!

Ook tijdens het zomerreces  is Delfland in het nieuws geweest. Niet vanwege waterzaken, maar vanwege het feit dat een Hoogheemraad bij het hardlopen onenigheid kreeg met een hond en zijn baas, met uiteindelijk gevolg dat hij zijn functie moest neerleggen. Het toont dat je, zelfs in het Hoogheemraadschap, als bestuurder in een glazen huisje zit.

Liever waren we in de media gekomen met positief nieuws. Er is veel innovatie en gevoel voor duurzaamheid. Er worden steeds meer grondstoffen uit afvalwater gehaald. De waterkwaliteit in sloten en plassen gaat (en moet) omhoog. We zijn er nog niet, want er blijken steeds weer nieuwe bronnen van vervuiling te zijn. Maar het is mooi werk, dus we zijn na het reces  weer energiek aan de slag.

Bovenstaand plaatje is niet het gevolg van een Amerikaanse Hurricane, maar het is ‘gewoon’ een viaduct in Den Haag, enkele maanden geleden ondergelopen na een wel erg forse regenbui.

We mogen dankbaar zijn dat rampen zoals in Amerika ons bespaard worden, maar ondertussen moeten we er alert op zijn dat ook (juist) in het gebied van Delfland stevige regenval vaker te verwachten is. Dat brengt onze fractie regelmatig onder de aandacht van het bestuur: “denk aan de klimaatscenario’s, verschuil je niet achter landelijke plannen of de stadsorganisatie die de riolering niet op orde heeft. De burger heeft daar niets aan, die wil niet door het water waden.” Helaas kunnen we nog niet zeggen dat komende herfst dit viaduct,  of de tunnel onder het Hollands spoor, droog zullen blijven. Maar we blijven de hoogheemraden kritisch aansporen tot dat we zo is. Daar zijn we voor gekozen!

« Terug

Reacties op 'We zijn weer begonnen!'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.